Anna Blomberg på Imdb Anna Blomberg på Youtube Anna Blomberg på Instagram Anna Blomberg på Facebook
Start / Teater / Anna Blomberg sjunger ut
Anna Blomberg sjunger ut

En humoristisk show om längtan efter att få höra till.

Kör biljetter här

En av våra främsta komiker åker äntligen på turné med Riksteatern! Anna Blomberg slog igenom i succéserien Kvarteret Skatan på SVT och har sedan dess roat oss hämningslöst med sina träffsäkra och slagkraftiga imitationer.

I denna komiska, varma och lite sorgsna show får vi möta några av Annas mest omtyckta karaktärer som Maria Montazami, Kåta Gun, Drottning Silvia och Annie Lööf. Vi kommer dessutom att få stifta bekantskap med flera nya figurer som alla har en gemensam nämnare – de längtar efter ett sammanhang och att få höra till.

På ett humoristiskt och rörande sätt ser vi karaktärernas bemödanden med att försöka få vara en del av en gemenskap och att få slippa ensamhet. Kåta Gun ställer till exempel upp i ”Gifta vid första ögonkastet” och Birgitta Bollerud bjuder in till kalas och gör allt för att få sina motvilliga arbetskamrater att vilja komma.

Med Anna Blombergs unika humoristiska finess kommer föreställningen att pendla mellan svärta och skratt, skratt och svärta. Och när det blir alldeles för läskigt att möta sina rädslor, ja, då talar ingen mindre än Astrid Lindgren till oss med sin lugnande röst.

För regin står Paula McManus som tidigare har skrivit och regisserat pjäser för bland annat Teater Västmanland, Dalateatern, Teater Scenario och Ung Scen Öst där hon dessutom är ny konstnärlig ledare.

På scen ser vi, förutom Anna Blomberg, musikerna Birgitta Henriksson och Kristoffer Bäckström samt skådespelaren Mårten Andersson. Musiken och låtarna är komponerade av Christoffer Karlsson.